Genre Dag Zoek  
 

Try-out voor Voor wat het waard is

Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.
 
 
Vertoningsdata
vr 21 sep 20:15 Details Wachtlijst
 

Rotaryclub Cuijk-Maaskant

Altijd al eens een rechtszaak willen bijwonen en benieuwd hoe het er aan toe gaat? Wat is jouw eigen oordeel over het gepleegde misdrijf, de verklaring van de verdachte, de uitspraken van het slachtoffer, het verhoor van de getuigen? Wat vindt de rechter van bewijs en straf en wat vind jij daarvan? Hier is je kans!

In samenwerking met De Weijer en de Young Talent Group, biedt Rotaryclub Cuijk-Maaskant je de mogelijkheid tot het bijwonen van een benefiet strafzitting. Rechter, officier van justitie en advocaten zijn (of waren) ook feitelijk in dat beroep werkzaam!

Het programma:
Ontvangst met koffie & wat lekkers
Interactieve lezing over waarheidsvinding
Luxe buffetdiner van topkok Martijn ten Brinke
De strafzitting in het theater

De zaak betreft molestatie van de scheidsrechter na afloop van de voetbalstreekderby Cuijk-Boxmeer.
Je kunt echt meedoen en meedenken over de vraagstukken die voorbijkomen en na de berechting van een van de verdachten en het afsluiten van de zitting is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen. 

De opbrengst is bestemd voor twee goede doelen: De aanschaf van hoog-rendement fornuisjes door de Dawda Stichting Gambia en 5 uniformen voor de Boxmeersche Harmonie die zich dit jaar in het nieuw steekt.

Toegangskaarten zijn inclusief diner en consumpties (tot het einde van de zitting)
Vertoningsdata
za 22 sep 17:00 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Le Roux Wijnen & De Heerlijkheid

Op deze gewone maandagavond kun je tussen 18:00 uur en 21:00 uur in 't bijzonder komen genieten in De Weijer. 
Onze chef Martijn bereidt 5 culinaire gerechtjes in de stijl van zijn keuken De Heerlijkheid, wijnexpert en -importeur Louise Leroux matcht deze vervolgens met een mooi wijntje. Je krijgt een toelichting op zowel de wijnen als de gerechten en natuurlijk wordt er uitgelegd waarom deze zo fijn op elkaar aansluiten. Aldus. Een bijzonder goed begin van de week dachten wij zo. Santé! 

De kosten zijn €35,- per persoon en je kunt telefonisch reserveren via 0485-574919 of per mail info@deweijer.nl of info@lerouxwijnimport.nl 

Vertoningsdata
ma 24 sep 18:00 Details Tickets
 

Muziekcafe

Emil Landman - de internationale Spotify-sensatie - opent ons Muziekcafé dit seizoen! 
Laat je vooral live meenemen door zijn loepzuivere stem. Hij voert je via zowel kleine folkgeoriënteerde songs als grootse bandproducties van de rokerige kroegen in New Orleans tot een afgelegen eiland in Noorwegen. En dat doet hij onder begeleiding van zijn fenomenale band. 
 
Vertoningsdata
do 27 sep 20:15 Details Tickets
 

De Gelderlander en Ecce Productions

Iedere maand op vrijdagmiddag worden er tussen 17:00 en 18:00 uur steeds andere gasten aan de tand gevoeld door journalisten van De Gelderlander.

De perfecte gelegenheid voor die welverdiende vrijdagmiddagborrel en dan ben je meteen weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes!
Vertoningsdata
vr 28 sep 17:00 Details Tickets
vr 30 nov 17:00 Details Tickets
vr 28 dec 17:00 Details Tickets
vr 25 jan 17:00 Details Tickets
vr 22 feb 17:00 Details Tickets
vr 29 mrt 17:00 Details Tickets
vr 26 apr 17:00 Details Tickets
vr 24 mei 17:00 Details Tickets
 

Try-out voor Voorlopig voor Altijd

Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op rij. De vorige show Vrijdag vs Sandifort werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen: ‘Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer -en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort', concludeerde de Poelifinario jury.
Vertoningsdata
vr 28 sep 20:15 Details Tickets
 

Blues Alive Boxmeer 2018

We proudly present: Blues Alive Boxmeer 2018! 

Blues Alive Boxmeer is een uniek en intiem bluesfestival, tickets zijn beperkt beschikbaar. Don’t miss out! 

Meer informatie, line-up en andere verheugenswaardigheden via www.bluesaliveboxmeer.nl

Voorverkoop: €29,50 
Deurverkoop: €35,- 
Vertoningsdata
za 29 sep 20:00 Details Uitverkocht
 

Soloconcert Verzamelaar

In het najaar van 2018 viert BJ Baartmans zijn 20 jarig jubileum als singer songwriter! 

Zijn nieuwste (en dertiende) album heet VERZAMELAAR en bevat 13 liedjes, waarvan 3 instrumentaal. De titel dekt op meerdere manieren de lading. Baartmans is een verzamelaar van gevangen geluid, het geschreven woord en heeft als muzikant een keur aan snaarinstrumenten tot zijn beschikking. Daarnaast heeft hij als producer gewerkt aan een omvangrijke catalogus originele muziek.
BJ werkte in de studio en op het podium met een heel divers gezelschap musici uit de binnen- en buitenlandse rootsscene. De afgelopen jaren als bandlid ondermeer met BJ's Wild Verband, Iain Matthews (in Matthews Southern Comfort), Hidden Agenda Deluxe, Frans Pollux, JW Roy en André Manuel en als sessiemuzikant met oa Jeff Finlin, Carter Sampson, Levi Parham, David Corley en Oh Susanna.

Tijdens de najaarstoer zal BJ een avontuurlijke reis maken door zijn muziekverleden. Onder het motto 'solo maar niet alleen'. Daarmee de uitdaging van een zo recht voor z'n raap mogelijk uitgevoerd programma niet schuwend, ideaal voor een intieme, luisterrijke setting zoals de kapel. 
Vertoningsdata
wo 3 okt 20:15 Details Tickets
 

Filmavond Benefiet LC13

Kom naar 'A Royal Night Out' en steun Stichting Lotta!

Op donderdagavond 4 oktober draait in de Weijer in Boxmeer de film 'A Royal Night Out'. Een komisch drama waarin de twee prinsessen Elizabeth en Margaret tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog een avond min of meer incognito de stad in gaan, hun begeleiders van zich af weten te schudden en een avond vol avontuur beleven.

Deze avond wordt georganiseerd door Ladies' Circle 13 Land van Cuijk en de opbrengst gaat naar stichting Lotta. Stichting Lotta biedt in Boxmeer dagopvang en onderwijs dichtbij huis aan kinderen met een (meervoudige) beperking, waar het kan samen met het reguliere onderwijs.
Voor meer informatie over de stichting: www.stichtinglotta.nl

Een toegangskaartje kost € 15,- en is inclusief een drankje in de pauze.

Trommel je vrienden, vriendinnen, collega's en bekenden op en help Stichting Lotta!!!
 
Vertoningsdata
do 4 okt 20:15 Details Tickets
 

Try-out voor Polderman draagt een steentje bij

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar.
Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid.
Het NRC schreef het al: “De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen.”
Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.
 
Vertoningsdata
vr 5 okt 20:15 Details Tickets
 

Klassiek Oktoberconcert

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino! Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. 
Vertoningsdata
zo 7 okt 11:00 Details Toegang gratis
 

Una Mujer Fantastica

De transseksuele Marina heeft een jarenlange relatie met de twintig jaar oudere Orlando. Als hij onverwachts komt te overlijden staat haarhele leven op losse schroeven. De dokters vermoeden dat Marina iets te maken heeft met Orlando's dood en zij krijgt 'n hoop tegenwind te verduren van zijn familie en de autoriteiten. Marina mag niet eens op de begrafenis komen maar zij vecht terug. Marina is namelijk niet zomaar een vrouw, maar een fantastische vrouw.
Vertoningsdata
do 11 okt 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Try-out voor Nederlands Hoop

"Hee man, Patrick a.k.a. de Knotmaestro hier. Mijn tweede show is getiteld ‘Nederlands Hoop’. Het zou tof zijn als je langskomt" 

 - Patrick Laureij.

Zijn vorige try-out was werkelijk binnen mum van tijd uitverkocht. Vinden wij niet vreemd. Of zoals VK recenseert: deze gozer heeft de lach aan zijn Rotterdamse kont hangen. 
 
Vertoningsdata
vr 12 okt 20:15 Details Uitverkocht
 

237 redenen om door te gaan

Topacteurs Geert Lageveen en Leopold Witte maken de balans op. Dat doen zij op dezelfde innemende, persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling 237 redenen voor seks. Losjes associëren de twee mannen over het leven en de dood, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten. Onder de vlag van Orkater staat dit recept absoluut garant voor een heerlijke, herkenbare avond feelgood theater.
Vertoningsdata
za 13 okt 20:15 Details Tickets
 

Vlam

Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan. Hij vindt het ook belangrijk: ‘Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.’ 

Persoonlijk en kwetsbaar. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes. Met pianist Eelco Menkveld. 
 
Vertoningsdata
do 18 okt 20:15 Details Tickets
 

Salon Classique

Roel Verheggen nodigt je uit in zijn Salon Classique: een heerlijke zondagmiddag met licht klassieke muziek in een ontspannen sfeer. Verschillende gasten spelen bij Roel prachtige muziekstukken in een gekozen thema.
Tickets kosten €13,50 en wanneer je voor alledrie de Salons tegelijk tickets bestelt krijg je ze zelfs samen voor €37,50.

P.S. In combinatie met een kaartje voor een film-, muziek- of theatervoorstelling krijg je een mooie korting in ons restaurant De Heerlijkheid, vanaf 2 gangen: €24,95.
Het theatermenu is enkel telefonisch te reserveren via 0485-574919.
Vertoningsdata
zo 21 okt 15:00 Details Tickets
zo 13 jan 15:00 Details Tickets
ma 22 apr 15:00 Details Tickets
 

Muziekcafe

Lucky Fonz III is zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. In 2016 verscheen zijn zesde album 'In Je Nakie' en op die plaat hoor je hem in zijn ideale vorm. De plaat bevat liedjes over leuke seks, sporters die zich inzetten voor de buurt en de grote bek van zijn vriendin. Een zegetocht langs de festivals volgde. En hoewel ieder optreden van Lucky Fonz een verrassing is, één ding is zeker: ze zijn gevuld met liedjes die je aan het denken, huilen en lachen maken.
Vertoningsdata
do 25 okt 20:15 Details Tickets
 

Try-out voor Onze Henry

Alweer een nieuwe knettergekke show van die dekselse sympathieke beroepsklungel Henry van Loon. Met dezelfde ongeëvenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen. Hilariteit wordt virtuoos afgewisseld door een fideel moment met het publiek of een ontroerend lied.
Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’
 
Vertoningsdata
vr 26 okt 20:15 Details Uitverkocht
 

WO-MAN

De poweractrices Ritzah Statia en Dionne Verwey hebben last van gender-stress: diep in hun binnenste sluimert een ontembare mannelijke kracht. Dat schept de nodige verwarring over rolpatronen, want hé: wie moet er nu de vuilniszakken buiten zetten? 
In de hilarische en ontroerende voorstelling gaan Dionne en Ritza op zoek naar het evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. In WO-MAN leren zij de man in zichzelf te accepteren. 
 
Vertoningsdata
za 27 okt 20:15 Details Tickets
 

Try-out voor Koning van de dieren

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren.
Vertoningsdata
do 1 nov 20:15 Details Tickets
 

Klassiek Novemberconcert

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino! Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. 
Vertoningsdata
zo 4 nov 11:00 Details Tickets
 

Laatste paar dagen

Laatste Paar Dagen is een toneelstuk voor een man, een vrouw en een teckel.
Een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die zo blijkt al snel ,niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt.
Laatste Paar Dagen speelt met het besef van tijd en intensiteit. Met dit stuk gaat Scheldwacht op zoek naar een bewustzijn waar we in ons dagelijkse leven geneigd zijn om aan voorbij te gaan. Door de samengebalde tijd komen haar hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet.
 
Vertoningsdata
wo 7 nov 20:15 Details Tickets
 

Darkest Hour

Joe Wright 2017
'Darkest Hour' werpt een blik op het leven van Winston Churchill, kleinschalig gefilmd in intieme ondergrondse vergaderkamers aan de overkant van het kanaal. Binnen enkel dagen nadat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Terwijl de Duitsers West-Europa bezetten, probeert Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.
Vertoningsdata
do 8 nov 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Leon's Comedyclub

Leon’s Comedy Club! 

Leon van der Zanden nodigt je uit voor ‘n avond rasechte, rauwe, rake, recht voor z’n rappe stand-up comedy in onze theaterzaal. Of beter gezegd: theaterclub, want de setting is nonchalant, met mogelijkerwijs een drankje op tafel, zoals dat hoort bij stand-up comedy. 

Nu hebben we deze avond natuurlijk al hoge verwachtingen van ons Leon als gastheer, maar hij neemt ook nog drie comedy collega’s mee. Een mooie mix van bekende namen en knisperend talent, pas bekend te maken op de avond zelf. Want hé, het moet wel spannend blijven. 
Vertoningsdata
do 15 nov 20:15 Details Tickets
 

40 jaar liedjes

Gerard van Maasakkers maakt voor deze voorstelling een selectie uit het repertoire dat hij in de afgelopen 40 jaar op maar liefst 13 platen uitbracht. Een onmisbare naam in de Nederlandse Muziekwereld. Hij staat garant voor een intieme avond, vol van veelkleurige liedjes en anekdotes.
Met Mike Roelofs (toetsen) en Frank Cools (gitaar) aan zijn zijde zingt hij je van ontroering naar uitbundigheid en weer terug.
Vertoningsdata
za 17 nov 20:15 Details Tickets
 

Rene Broeders e.a.

Vier jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria éven achter zich en stappen het theater in voor de ScienceBattle. 
Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een wedstrijd. 

Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken in de regio, dat is de grote drijfveer achter deze vier avonden ScienceBattle. 
Mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & De Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, waarvoor dank! 
 
Vertoningsdata
wo 21 nov 20:15 Details Tickets
 

Kill All Kids

Het creatieve schrijversduo iona&rineke maakt fictief documentair theater, altijd gebaseerd op de werkelijkheid en dus met uitvoerige research vooraf. Kill all Kids gaat over doomsday preppers: intrigerende fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan, bunkers bouwen en zich voorbereiden op het allerergste.

Iona&rineke debuteerde in 2016 bij Orkater. In een traject van twee jaar ontwikkelen zij zich in coproductie tot zelfstandig muziektheatergezelschap. Voor deze voorstelling werken zij daarnaast samen met fenomenaal multi-instrumentalist Binkbeats.
Vertoningsdata
do 22 nov 20:15 Details Tickets
 

met Boekhandel Van Dinter & Biblioplus

Wim Daniëls Boekt! En hóe! De bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt vier literaire boekentalkshows in De Weijer. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwst literaire werk en dat doet hij -zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. 
Vertoningsdata
zo 25 nov 15:00 Details Tickets
 

Muziekcafe

Nico Dijkshoorn is bekend geworden als de cynische huisdichter van DWDD, maar in het Muziekcafé gaat hij doen wat hij het liefst doet: met een tas vol boeken een podium vol instrumenten op wandelen en dan spelen met zijn band tot iemand het licht uit doet.

Dijkshoorn houdt van schrijven, vertellen, dansen, gitaar spelen, live geluid maken bij zijn verhalen met een sampler, een drumcomputer en een stapel synthesizers en hij schrijft het liefst een uur voor de voorstelling een nieuwe reeks gedichten. Een eerbetoon aan Lou Reed, een verhaal over zijn ex-vrouw Betty, een gedicht over hangjongeren, een liedje over zijn moeder, een verhaal over zijn ontmoeting met Kurt Cobain. Verwacht alles.
 
Vertoningsdata
do 29 nov 20:15 Details Tickets
 

Finalistentournee 2018

Vers aan de haak! Drie heerlijke kleinkunst- en cabarettalenten. 
Ze hebben gezongen, gegrapt, gesparteld om de finale voor die felbegeerde Sonneveldprijs te bereiken en vanavond mag jij van ze genieten. 

Uit deze vijver werden eerder Claudia de Breij, van der Laan en Woe, Eva Crutzen, Yentl en de Boer en Pieter Derks opgevist. 
 
Vertoningsdata
vr 30 nov 20:15 Details Tickets
 

Klassiek Decemberconcert

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino! Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. 
Vertoningsdata
za 1 dec 11:00 Details Tickets
 

De wondere wereld van de taal

Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier. Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb.
Vertoningsdata
za 1 dec 20:15 Details Tickets
 

The Insult

Ziad Doueiri 2018
Als Libanon een Rijdende Rechter zou hebben, dan zou de zaak waarmee The Insult van start gaat er zo in thuis passen. Het drama begint met een vete over een afgezaagde afvoerpijp en een probleem met de waterafvoer maar ontstijgt het niveau van een privaatrechtelijk conflict. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak en wordt het een zaak van nationaal belang is.
Vertoningsdata
do 13 dec 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Kuikens van beton

Na drie jaar succesvol knallen op De Parade komt ‘t komisch muziekspektakel Zoutmus eindelijk naar de theaters! Zoutmus is én muziek én theater. Niet verwonderlijk dat hun inspiratiebronnen uiteenlopen van Led Zeppelin tot Jiskefet, van Sly and the Family Stone tot Hans Teeuwen en Henry van Loon.
In Kuikens van Beton schieten ze dan ook moeiteloos van een retestrakke funkband naar een droogkomische deurscène. Geen verhaal. Geen rode draad. Geen boodschap. Wel het tasje van Ruth.
Het enthousiasme, de branie en de energie spatten van dat podium.
Vertoningsdata
vr 14 dec 20:15 Details Tickets
 

Sparkling Christmas

Traditiegetrouw: Angels Rule!
En ook dit jaar maar liefst vijf keer (!) in het theater, met drie avond- en twee matineevoorstellingen. Dé spetterende Kerstsensatie die u niet mag missen en de ultieme start van uw Kerstgevoel. De mooiste klassiekers afgewisseld met hedendaags repetoire. Have a Sparkling Christmas!
Vertoningsdata
za 15 dec 20:15 Details Tickets
zo 16 dec 14:30 Details Tickets
za 22 dec 20:15 Details Uitverkocht
zo 23 dec 14:30 Details Tickets
zo 23 dec 20:15 Details Uitverkocht
 

Muziekcafe

De legendarische Joop Visser en Jessica van Noord met een buitengewoon optreden! 
Het oeuvre van het duo is scherp, grappig en bijzonder kritisch over mistoestanden in maatschappij, politiek, economie en media. 
En natúúrlijk bezingen ze daarnaast ook de romantiek in enkele van de mooiste liefdesliederen van ons taalgebied.  

Een absoluut unieke kans om dit openbare concert bij te wonen, gezien Joop Visser nog maar uitzonderlijk zelden in het openbaar optreedt. Vandaar ook dat het Muziekcafé ditmaal ’s middags zal plaatsvinden. Wij doen graag aan uitzonderlijk. 
Vertoningsdata
do 27 dec 15:00 Details Tickets
 

Call Me By Your Name

Luca Guadagnino 2017
De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. De familie wordt tijdens deze periode vergezeld door Oliver, een Amerikaanse promovendus die bij hen intrekt om samen te werken met Elio's geleerde vader. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee en ze worden ondanks het aanzienlijke leeftijdsverschil verlieft op elkaar. Samen beleven ze een overgtelijke zomer vol muziek, lekker eten en romantiek.

Vertoningsdata
vr 28 dec 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

De boze koningin kijkt in de spiegel en spreekt :
“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….. “
Als je dat hoort kom je meteen terecht in het land van de sprookjes!
Maar wat gebeurt er als jij in de spiegel kijkt?
Kom je dan ook in sprookjesland?
Ontmoet jij dan misschien de Gelaarsde Kat, Klein Duimpje 
of Sneeuwwitje en de zeven dwergen? 
Ontdek met Kindertheater de Pimpernel de geheimen van spiegels 
Kom mee samen spiegelen!
 
Vertoningsdata
zo 30 dec 14:00 Details Tickets
 

Klassiek Januariconcert

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino! Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer.
Vertoningsdata
zo 6 jan 11:00 Details Tickets
 

Jusqu'a la Garde

Xavier Legrand 2017
Het echtpaar Besson gaat scheiden. Om haar zoon en dochter te beschermen tegen hun gewelddadige vader, beschuldigt de moeder Miriam haar echtgenoot van mishandeling en obsessief gedrag. Ze vraagt de exclusieve voogdij. De beschuldiging is bloedserieus, maar bij gebrek aan bewijs kan het recht niet tot concrete maatregelen overgaan. En dus treedt het gebruikelijke procedé in werking. Om het weekend heeft Antoine het recht zijn zoon te zien, ook al zou Julien het liefst bij zijn moeder en zus blijven.
Vertoningsdata
do 10 jan 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Afblijven

Clean Pete gaat het theater in! Deze allereerste theatertour van dit opzienbarende duo mocht natuurlijk niet in ons programma ontbreken. Dus dat doet ‘ie ook niet.
Clean Pete, Loes en Renée, tweelingzussen die net zo on-inwisselbaar als verwisselbaar zijn en ergens daar tussenin liedjes brengen die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen. 


Vertoningsdata
za 19 jan 20:15 Details Tickets
 

The Florida Project

Sean S. Baker 2017
The Florida Project is een schrijnend en tegelijkertijd mooi portret over opgroeien in armoede. In Orlando is het altijd mooi weer en Disney World is dichtbij, maar laten de felle kleuren en de vrolijke kinderen je niet verblinden, het leven hier is hard. Voor de stoep van het pretpark is het armoe troef. De 6-jarige Monee en haar piepjonge moeder moeten het samen zien te rooien en beleven een zomervakantie vol avontuur, mogelijkheden en kinderlijke verwondering.
Vertoningsdata
do 24 jan 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

met Boekhandel van Dinter & Biblioplus

Wim Daniëls Boekt! En hóe! De bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt vier literaire boekentalkshows in De Weijer. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwst literaire werk en dat doet hij -zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. 
Vertoningsdata
zo 27 jan 15:00 Details Tickets
 

Muziekcafe

De Vlaamse Bent van Looy was jarenlang frontman van de legendarische eclectische popgroep Das Pop. Als flamboyant jurylid van The Voice van Vlaanderen werd hij definitief een geliefd mediafiguur. 
De afgelopen jaren maakte Bent van Looy twee prachtige solo-platen in Hollywood en wij verheugen ons nu al op deze winterse januari-editie van Muziekcafé, want live laat deze charmante Vlaming in elk liedje de zon doorschijnen.
 
Vertoningsdata
do 31 jan 20:15 Details Tickets
 

Leon's Comedyclub

Leon’s Comedy Club! 

Leon van der Zanden nodigt je uit voor ‘n avond rasechte, rauwe, rake, recht voor z’n rappe stand-up comedy in onze theaterzaal. Of beter gezegd: theaterclub, want de setting is nonchalant, met mogelijkerwijs een drankje op tafel, zoals dat hoort bij stand-up comedy. 

Nu hebben we deze avond natuurlijk al hoge verwachtingen van ons Leon als gastheer, maar hij neemt ook nog drie comedy collega’s mee. Een mooie mix van bekende namen en knisperend talent, pas bekend te maken op de avond zelf. Want hé, het moet wel spannend blijven. 
Vertoningsdata
vr 1 feb 20:15 Details Tickets
 

Over een kleine mol die ...

Over een kleine mol die...
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

Over een kleine mol... is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.
Vertoningsdata
za 2 feb 14:00 Details Tickets
 

Klassiek Februariconcert

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino! Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. 
Vertoningsdata
zo 3 feb 11:00 Details Tickets
 

Try-out voor JA

Nasrdin Dchar maakt voor dit seizoen wederom een parel van een monoloog en ditmaal neemt deze absolute rasverteller je mee in het proces van zijn bruiloft. Hij gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. 
Daarvoor springt hij van de ene rol in de andere. Hij zingt en danst door de avond heen. 
Gegarandeerd een avond om nooit te vergeten. Sterker nog. JA je wilt erbij zijn. 
 
Vertoningsdata
zo 3 feb 20:15 Details Tickets
 

Hotel

Twee opties. Je kent Op Sterk Water en gaat dit jaar dus weer. Of je bent nog onwetend, maar staat open voor een ongeëvenaarde belevenis. Check dit seizoen in bij de nieuwste, ongelooflijk grappige, muzikale en interactieve show van Nederlands beste impro-cabaretgroep. In ‘HOTEL’ spelen de gastheren met de lokale sores en laatste nieuwtjes. Zo ontstaat elke avond een uniek verhaal. ‘HOTEL’ is een geïmproviseerde voorstelling die haar gasten onbedaarlijk laat lachen op een reis die ze nooit zullen vergeten.
Vertoningsdata
vr 8 feb 20:15 Details Tickets
 

Try-out voor Voor alle duidelijkheid

Na een korte afwezigheid is Micha Wertheim terug op het cabaret podium. Zoveel is Duidelijk.
Wat ook duidelijk is, is dat we in duidelijke tijden leven. Het is steeds duidelijker wie de vijand is, en waar die zit. Het is ook duidelijk dat er fouten zijn gemaakt en wie de fouten heeft gemaakt is ook wel duidelijk. Nu de feiten duidelijk zijn wordt de oplossing ook steeds duidelijker. Maar voor alles echt helemaal duidelijk is, is er eerst nog: Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid.
 
Vertoningsdata
za 9 feb 20:15 Details Tickets
 

Phantom Thread

Paul Thomas Anderson 2017
De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden de adel, de filmsterren en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen. In de schuchtere, maar vastberaden Alma vindt deze eigenzinnige modekoning zijn muze. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg lastig om mee samen te leven.
Vertoningsdata
do 14 feb 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Finalistenfestival

Keihard lachen om de topcabaretiers van morgen!

Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. Kom keihard lachen en laat je verrassen door de drie festivalfavorieten van de 53e editie.
Vertoningsdata
vr 15 feb 20:15 Details Tickets
 

Rene Broeders e.a.

Vier jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria éven achter zich en stappen het theater in voor de ScienceBattle. 
Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een wedstrijd. 

Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken in de regio, dat is de grote drijfveer achter deze vier avonden ScienceBattle. 
Mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & De Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, waarvoor dank! 
 
Vertoningsdata
wo 20 feb 20:15 Details Tickets
 

Concert

Harpiste Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. 
Ze verweeft in deze voorstelling haar persoonlijke verhalen met muziek vanaf de jaren 70, waarin ze werkte met grootheden als Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson. Ze speelt niet alleen klassiek solorepertoire, maar ook hedendaagse muziek en verlegt daarmee constant de grenzen van de harp als solo-instrument. 
Lavinia Meijer is zonder twijfel een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd.  
 
Vertoningsdata
vr 22 feb 20:15 Details Tickets
 

Muziekcafe

Rienne Va Plus verkocht in no-time het concert in Muziekcafé van vorig seizoen uit, dus wat heerlijk dat ze weer terugkomen!
Vier jaar na hun Doe Maar-avontuur besloten Ernst Jansz en Jan Hendriks weer het podium op te gaan, dit keer met de immer stralende zangeres Rieany Janssen. In een paar jaar tijd schreven ze een twintigtal nummers met de jaren 30 en 40 als inspiratiebron. Ernst-Jansz in 2014: ‘Nu, 25 jaar later, hoor ik ze opnieuw en ik moet zeggen: ik word er vrolijk van.’
Vertoningsdata
do 28 feb 20:15 Details Tickets
 

Klassiek Maartconcert

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino! Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. 
Vertoningsdata
zo 3 mrt 11:00 Details Tickets
 

The Disaster Artist

James Franco 2017
Vertelt het waargebeurde verhaal uit 2003, toen een onafhankelijke filmmaker zichzelf vanuit het niets lanceerde in de filmwereld. Hij, Tommy Wiseau, schreef, regisseerde en produceerde het romantische drama The Room, een film over een spaak gelopen driehoeksverhouding, die bekend staat als de slechtste film ooit gemaakt. Hij werd in Hollywood berucht nadat hij een billboard had opgehangen op Highland Avenue om zijn $6 miljoen kostende ego-project te promoten.
Vertoningsdata
do 14 mrt 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Erg Heel

Het debuut van Stefano Keizers mócht niet in ons aanbod ontbreken dit jaar. Waarom? Daarvoor verwijzen wij graag naar de 5 sterren en de klinkende woorden in NRC: “ Erg Heel is het meest indrukwekkende cabaretdebuut in jaren en een van de beste voorstellingen van dit seizoen.”

Tijdens de finalistentournee van het AKF liet hij complete zalen in verwarring achter (zo ook de onze) en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Als wolf in clownskleren werd hij 3e bij De Slimste Mens. Keizers ontregelt en danst grijnzend over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.
Vertoningsdata
za 16 mrt 20:15 Details Tickets
 

Flamencozang

Luna Zegers Trio 

De uit Overloon afkomstige Luna Zegers sprak afgelopen seizoen bij ons over haar boek SOLO. Haar eigen verhaal. Ze verloor in nog geen zes jaar tijd haar vader, zus en moeder. 
De uitlaatklep voor haar verdriet? Flamencozang. Ze studeerde in 2015 als eerste niet-Spaanse af aan het prestigieuze conservatorium in Barcelona en daar mochten we tijdens ons boekenprogramma a-capella van proeven. Prachtig. Een concert kon eenvoudigweg niet uitblijven. Geniet van dit middagconcert flamencozang door deze fenomenale zangeres, begeleid door gitaar en percussie. 
 
Vertoningsdata
zo 17 mrt 15:00 Details Tickets
 

Instant Love

Via Berlin (voorheen Orkater/De Nieuwkomers) vertelt met een volstrekt eigen vorm van muziektheater persoonlijke, herkenbare verhalen over universele en maatschappelijke thema’s. Denk aan oorlog, illegaliteit, ouderdom, de consumptiemaatschappij. 

Deze verhalen vertellen ze niet alleen met nieuw geschreven teksten, maar ook met veel muziek. Omdat muziek nou eenmaal iets kan overbrengen wat niet in woorden te vatten is. 

Deze combinatie leidt tot krachtige en ongelofelijk ontroerende voorstellingen. 

Instant love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren, is ze rechteloos en onbeschermd, en rest haar enkel nog de wraak. Instant Love laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun eigen leven kwijtraken. Zo verandert wat het mooiste tussen twee mensen zou moeten zijn, in het meest afschuwelijke.

Harald Austbø schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe composities voor het octet: hemelse muziek met vette rafelranden. 

Instant Love – een gloednieuwe en actuele tekst van Ko van de Bosch in regie van Ria Marks.

Credits
Tekst: Ko van den Bosch; Regie: Ria Marks; Muziek: Harald Austbø; Spel en muziek: Dagmar Slagmolen, Harald Austbø, Cello Octet Amsterdam; Decor & kostuums: Miek Uittenhout; Lichtontwerp: Stefan Dijkman; Geluidsontwerp: Robert van Delft.
Vertoningsdata
do 21 mrt 20:15 Details Tickets
 

met Boekhandel van Dinter & Biblioplus

Wim Daniëls Boekt! En hóe! De bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt vier literaire boekentalkshows in De Weijer. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwst literaire werk en dat doet hij -zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. 
Vertoningsdata
zo 24 mrt 15:00 Details Tickets
 

Muziekcafe

Met haar warme stem, sterke teksten en donkere folk bleek VanWyck al een kleine sensatie op internationale muziekblogs. Critici vergelijken haar werk met dat van Leonard Cohen, Nick Drake en Laura Marling en haar album ‘An Average Woman’ werd unaniem lovend ontvangen. Wij verheugen ons erop háár te mogen ontvangen in ons Muziekcafé. 

"Van hoog internationaal niveau. (...) Een mooi concert dat niet onderdeed voor concerten van veel bekendere, buitenlandse collega’s, ja, Dayna Kurtz inbegrepen." NRC
 
Vertoningsdata
do 28 mrt 20:15 Details Tickets
 

Leon's Comedyclub

Vertoningsdata
vr 29 mrt 20:15 Details Tickets
 

Rene Broeders e.a.

 Vier jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria éven achter zich en stappen het theater in voor de ScienceBattle. 
Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een wedstrijd. 

Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken in de regio, dat is de grote drijfveer achter deze vier avonden ScienceBattle. 
Mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & De Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, waarvoor dank! 
Vertoningsdata
wo 3 apr 20:15 Details Tickets
 

Klassiek Aprilconcert

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino! Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. 
Vertoningsdata
zo 7 apr 11:00 Details Tickets
 

The Square

Ruben Ostlund 2017
In The Square worden vilein en vakkundig de holle kreten en lozen gebaren van de eigentijdse kunstwereld aan de kaak gesteld. Christian is de curator van een museum wiens autoriteit steeds meer in twijfel wordt getrokken. Zijn nieuwe tentoonstelling The Square nodigt bezoekers uit een altruïstische daad te verrichten. Hij belandt in een carrière-implosie na een onbezonnen wraakactie op een straatdief, een onenightstand en een controversieel filmpje dat zijn kunstinstelling 'viral' moet doen gaan, maar rampzalig uitpakt.
Vertoningsdata
do 11 apr 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Ultimatum

Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre. Maar soms moet zelfs een vat vol tegenstrijdigheden zich een ultimatum stellen en bepalen waar het voor staat. Toch? Alex weigert dat al jaren. 

Lid van stand-up keurmerk Comedytrain, onderdeel van Klikbeet en onlangs door de Volkskrant geheel terecht uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018. We zeggen het maar vast: Alex Ploeg is er een om in de gaten te houden.
 
Vertoningsdata
za 13 apr 20:15 Details Tickets
 

Patroon

“Wat sta ik hier te doen?! ...En waarom zeg ik dit hardop?” Met ons goeie gedrag dansen we ons uit de naad op de hangende plaat des levens.  

In Patroon tilt Daniëlle de naald op en brengt op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Wat heb je aan de wijde wereld als je schoenen knellen? Een avond vol stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes. 
Daniëlle Schel winnaar publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival 2017 
Vertoningsdata
do 18 apr 20:15 Details Tickets
 

Muziekcafe

Ze is terug! Ellen ten Damme. En ditmaal neemt deze zo veelzijdige prachtvrouw zelfs haar band mee naar De Weijer.
Zangeres, actrice, acrobate, danseres, gitarist, violist, pianist, schrijfster, componiste: ze is een artieste pur sang en leeft met volle overgave voor het podium en haar publiek.

Vanavond en in haar hart is Ellen ten Damme toch vooral muzikant, dus kom vooral en geniet van haar soepele en intense stem tijdens deze nu al weergaloze editie Muziekcafé.
Vertoningsdata
do 25 apr 20:15 Details Uitverkocht
 

Klassiek Meiconcert

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino! Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. 
Vertoningsdata
zo 5 mei 11:00 Details Toegang gratis
 

The Party

Sally Potter 2017
In The Party krijgt Janet een nieuwe topfunctie aangeboden in de Britse politiek. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Dan doet haar man Bill een schokkende onthulling. Terwijl de vriendengroep bijkomt van deze mededeling, wordt er een ander geheim onthuld dat het daglicht niet kan verdragen. Opeens worden alle vrienden meegenomen in een opeenstapeling van onthullingen, geheimen en affaires. Dit met alle tragikomische gevolgen van dien.
Vertoningsdata
do 9 mei 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets
 

Alles is er

Haar eerste twee shows werden al bedolven onder lyrische pers en de daar opvolgende sterren, haar debuut bekroond met de Neerlands Hoop. Van deze voorstelling verwachten wij niet minder, immers: Alles is Er.

Elk programma begint met je hoofd op het kladblok. Zoals elk lied begint met ‘dat ene zinnetje’, dat onaangekondigd je hoofd in vliegt als je strijdlustig door het huis loopt in je onderbroek of juist als de angst je in stille uren de keel snoert.  
Veel echter, veel rauwer, veel banger krijgt u Korthals niet te zien. Maar Alles is Er, beloofd. 
 
Vertoningsdata
vr 10 mei 20:15 Details Tickets
 

Finalistentour

Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt
 
Vertoningsdata
za 18 mei 20:15 Details Tickets
 

Try-out voor Toch bedankt!

"Begijn Le Bleu heeft in zijn vierde voorstelling de stem gevonden die hij zocht. Hij vertelt zijn eigen verhaal maar gebruikt daarvoor wel de superieure mimiek en bewegingen van de typetjes die hij in zijn eerste shows presenteerde. Het resultaat is een waarachtige brok stand-up met een ferme knipoog naar het Nederlandse cabaret." (De Standaard)
Vertoningsdata
vr 24 mei 20:15 Details Tickets
 

jazzfestival in samenwerking met Ruben Hein

Voor het eerst! In samenwerking met zanger, componist, pianist en jazzfanaat Ruben Hein een gloednieuw Jazzfestival in Boxmeer: JAZZFEST. 

Verwacht een onvergetelijke avond jazz met de absolute top uit de Nederlandse Jazz-scene.
Vertoningsdata
za 25 mei 20:15 Details Tickets
 

met Boekhandel van Dinter & Biblioplus

Wim Daniëls Boekt! En hóe! De bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt vier literaire boekentalkshows in De Weijer. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwst literaire werk en dat doet hij -zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. 
Vertoningsdata
zo 26 mei 15:00 Details Tickets
 

Muziekcafe

Na het succes van Room Eleven en Schradinova tourt Janne Schra internationaal onder eigen naam. Ze stond op het Montréal Jazz Festival bijvoorbeeld, in Berlijn en in Tokyo. Ze kreeg een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studioalbum PONZO (2015) werd meteen na de release genomineerd voor een Edison. Janne Schra is dit seizoen het fonkelende sluitstuk van onze reeks Muziekcafé. 
Vertoningsdata
wo 29 mei 20:15 Details Tickets
 

Las Hijas de Abril

Michel Franco 2017
Valeria is 17 en hoogzwanger van haar even oude vriendje Mateo. Ze woont in Puerto Vallarta met haar zus Clara. Valeria heeft haar zwangerschap lang verborgen weten te houden voor haar afwezige moeder April, maar door de financiële druk en de overweldigende verantwoordelijkheid om een baby in huis te hebben, besluit Clara hun moeder te bellen. April arriveert, bereid om haar dochters te helpen en alles lijkt koek en ei, maar als snel wordt duidelijk waarom Valeria haar in eerste instantie op afstand wilde houden.
Vertoningsdata
do 13 jun 20:15 Theater ongeplaceerd Details Tickets